Home » Over allergie » Klachten bij allergie

Klachten bij allergie

Klachten bij allergie
Allergieklachten zijn er in alle soorten en maten. Er kan op verschillende manieren naar de klachten gekeken worden. Zo kan er een indeling gemaakt worden naar soorten allergie, bijvoorbeeld een inhalatieallergie, voedselallergie of contactallergie. Ook kan er gekeken worden naar het tijdsbeloop van de klachten. Gaat het om acute allergische klachten bij uw kind of is er sprake van chronische klachten, of misschien is het wel een combinatie van beide.

Soms wordt er gekozen om en indeling te maken naar het allergische ziektebeeld. Heeft uw kind last van eczeem, allergische rhinitis of astma? Er kan ook gekozen worden een indeling te maken naar de ernst van de klachten. Zijn de allergieklachten mild en heeft uw kind er relatief weinig last van of zijn de klachten ernstig of misschien zelfs levensbedreigend?

Op deze website hebben we ervoor gekozen om een indeling te maken naar de verschillende organen waarin allergieklachten zich kunnen uiten. Ook wordt de invloed van allergieklachten op het bewustzijn behandeld. Meer informatie hierover leest u op de volgende pagina’s:Klachten bij allergie

Op deze pagina’s zullen we de meest voorkomende klachten beschrijven die het gevolg kunnen zijn van een allergische reactie.