Home » Praktische informatie » Het eerste bezoek

Het eerste bezoek

Header Het eerste bezoek

Wij verzoeken u vriendelijk om (ruim) op tijd aanwezig te zijn, zodat er geen onnodige wachttijden ontstaan. Bent u onverwacht verhinderd, neem dan zo spoedig mogelijk contact op met polikliniek Kindergeneeskunde VUmc, locatie Louwesweg op telefoonnummer: 020 -512 5112.

Neem de volgende gegevens mee naar uw eerste afspraak:

  • Legitimatiebewijs
  • Patiëntenpas (ponsplaatje)
  • Afsprakenkaart en/of afspraakbevestiging
  • Geldig verzekeringspasje
  • Eventueel dieetvoorschrift van uw kind
  • Eventueel de medicatielijst van uw kind
  • Boek, knuffel of spelletje

Wat kunt u verwachten?

Uw kind moet eerst worden ingeschreven als patiënt van het VUmc of AMC, afhankelijk van de locatie waar u een afspraak heeft.

In de wachtkamer meldt u uw kind aan bij de assistent aan de balie. De assistent controleert de gegevens, vertelt hoe het consult zal verlopen en of er eventuele vertraging is.Eerste bezoek

Tijdens het consult bespreekt de arts de reden van uw komst en welke opties er voor behandeling zijn. Soms is het nodig om direct enkele onderzoeken te doen, zoals meten en wegen, bloeddruk meten, etc. In andere gevallen worden er vervolgonderzoeken gepland.

Het Kinder Allergie Centrum is onderdeel van tweeacademisch ziekenhuizen in Amsterdam, wat inhoudt dat er studenten opgeleid worden tot arts. Het kan zo zijn dat er bij het consult een co-assistent, een arts-assistent (kinderarts-in opleiding) of een algemeen kinderarts aanwezig is.

Als u of uw kind vragen heeft, dan mag u deze natuurlijk altijd stellen. Ook als er iets onduidelijk is of als u denkt dat de arts iets vergeet, dan mag u dat altijd melden. Ter voorbereiding op het consult, is het verstandig thuis al enkele vragen op te schrijven. Vergeet daarbij niet de vragen die uw kind misschien heeft. Tips hiervoor leest u op de pagina voorbereiden van ziekenhuisbezoek