Home » Onderzoek » Het doel van onderzoek

Het doel van onderzoek

Doel van onderzoekTijdens een medisch-wetenschappelijk onderzoek kan een nieuwe behandeling of medicijn worden getest. Door deel te nemen aan onderzoek helpen uw kind en u mee bij het ontwikkelen van nieuwe behandelmethoden of medicijnen die mogelijk veiliger en effectiever zijn dan de bestaande behandelmethoden of medicijnen. Hoe uw kind kan meedoen aan onderzoek leest u op de pagina meedoen aan onderzoek?

Op het gebied van allergie is er nog veel onduidelijkheid. We weten heel veel dingen wel over bijvoorbeeld allergische reacties, allergieklachten en de werking van het immuunsysteem. Toch weten we ook een heleboel dingen (nog) niet en daar is onderzoek voor nodig. Als we als artsen beter begrijpen hoe bepaalde processen werken, kunnen we allergiepatiënten ook beter helpen.

In het Kinder Allergie Centrum Amsterdam hechten we veel waarde aan medisch-wetenschappelijk onderzoek daarom is dit naast patiëntenzorg en onderwijs één van de drie pijlers van ons centrum.

Doel van onderzoek naar allergie

In het Kinder Allergie Centrum Amsterdam hebben we ons op het gebied van onderzoek het volgende doel gesteld:

Het opzetten, uitvoeren en continueren van kwalitatief hoogstaand onderzoek binnen het Kinder Allergie Centrum Amsterdam in samenwerking met regionale, nationale en internationale centra alsmede voedingsindustrie en farmaceutische industrie teneinde de kwaliteit van zorg rondom allergie te verbeteren. Hierdoor kan mogelijk ook een betere kwaliteit van leven voor genoemde patiënten worden bewerkstelligd.