Medicijnen

Medicijnen
Het kan nodig zijn dat uw kind medicijnen gaat gebruiken of al gebruikt om de allergische klachten te verminderen. Het is ondoenlijk om hier een opsomming te geven van hoe ‘de behandeling’ bij allergie eruit ziet. Dit is afhankelijk van verschillende factoren zoals bijvoorbeeld: de soort allergie, de klachten, de leeftijd en de persoon. Er zijn twee belangrijke groepen medicijnen die regelmatig worden toegepast.

AntihistaminicaMedicijnen bij allergie

Anti-allergiemiddelen, ofwel antihistaminica, blokkeren de werking van histamine, een stof die bij een allergische reactie in het lichaam vrijkomt. Een anti-histaminicum kan onder andere gegeven worden in de vorm van drank, tabletten, oogdruppels en neusspray.

Corticosteroïden

Corticosteroïden zijn kunstmatige bijnierschorshormonen die de ontstekingsverschijnselen die bij een allergische aandoening voorkomen, zoals roodheid, zwelling, pijn en jeuk remmen. Corticosteroiden kunnen onder andere worden gegeven in de vorm van huidcremes en zalven, medicijnen om in te ademen, neussprays, oogdruppels, drank en tabletten.